Virtual Reality Brillen voor het Laurentius ziekenhuis

Helaas moeten ook kinderen wel eens naar het ziekenhuis voor een onderzoek of een opname. Doorgaans is een ziekenhuisbezoek voor kinderen best spannend. Om ervoor te zorgen dat zij goed voorbereid zijn en om eventuele angstgevoelens te verminderen heeft het Moeder & Kind Centrum van het Laurentius Ziekenhuis een aantal Virtual Reality brillen (de VR-Macy) aanschaft. Wanneer je een VR-bril draagt, kun je je even in een andere wereld wanen.

De 360º films zorgen ervoor dat waar je ook kijkt, je midden in de film zit. Zo zou je voorafgaand aan een operatie al een virtueel kijkje op de operatiekamer kunnen nemen, nog voordat je daadwerkelijk geopereerd wordt. Of je maakt een virtueel ritje door de dierentuin tijdens het bloedprikken.

Het Laurentius Ziekenhuis gebruikt de VR-brillen bij het voorlichten van kinderen, ten behoeve van pijnreductie en ter afleiding tijdens een behandeling of opname in het ziekenhuis. De brillen zullen niet enkel op de kinderafdeling worden ingezet, maar ook bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp, de afdeling KNO en de radiologie.